fbpx

Image Description

The northern part is treated as a covered entrance, it has the role of reception in the house and is a relaxation area. The shape of the façade is rectangular, being the highest point of the trapezium. At the ground floor there are two gaps, the one on the right is the entrance to the house and the one on the left is the entrance to the technical room, a room containing everything that means the devices and appliances that make the house work. At the partial level above the technical room is the exit from the bedroom. It’s a balcony, a relaxing area. The terrace has a wooden structure and is independent of the house. It is designed with very large spaces, some closed others open, where we can put flowers, books, pillows and more.

General Information

The Over4 project started with the topic announced by Solar Decathlon Europe 2019 aimed for the competition. Solar Decathlon is an international contest primarily addressed to all students who bring sustainable architecture and integrated technologies in the spotlight. It involves building a passive house in 15 days, following two weeks of monitoring. The subject proposed for this year’s edition is the rehabilitation of the fund and urban regeneration. The Over4 team, consisting of 35 students, graduates and teachers, have identified a number of blocks built during the communist era, namely the four storey ones that we plan to expand vertically and horizontally. On the vertical plan there is going to be an attic with six similar modules to improve existing living, having features such as shared space, coworking space, or other functions related to these. Horizontally, we propose an extension in order to to expand the interior space. For the competition we extracted a module that we adapted and turned it into a home.

Download Image

https://tactileimages.org/wp-content/uploads/2019/06/Over4_fatada-nord.jpg