Over4 – Plan

Descrierea imaginii

Planul Casei Over4- Interiorul este unul deschis, fără pereți. Jos se află bucătăria, livingul, o baie, un hol și camera tehnică cu intrarea din exterior. În hol, în stânga este amplasat un dulap, în dreapta este intrarea în baie, care conține o toaletă, o mașină de spălat rufe și de uscat rufe si un lavoar. Deschid ușa și ajungem în zona de living. În față este o canapea ce este împărțită pe module și un televizor. În dreapta, integrat în modulul tehnic, ca o decupătură dreptunghiulară, se află bucătăria. În fața ei găsim masa pentru opt persoane și scaunele, care pot fi strânse și depozitate sub scară. Structura este și ea una modulară. Sunt cadrele din stâlpi și grinzi, panourile prefabricate ce conțin OSB, vată minerală și OSB și modulul tehnic. Acesta conține holul, baia de jos, camera tehnică și bucătăria. Este partea din casă care rămâne asamblată și finisată. Toată structura casei este gata în două zile. Se asamblează precum un lego. Scările se află în stânga planului, lângă ele este o bibliotecă care ajunge până la etajul parțial. Sus se află dormitorul, baia cu dușul și balconașul. Balustrada care protejează scara se continuă și sus, pe conturul planșeului etajului parțial. Ea conține mai multe birouri deoarece ne dorim ca prototipul Over4 să se poată adapta la mai multe scenarii de funcționare. Patul din dormitor se poate ridica și integra în mobilă. Singura fațadă cu goluri este cea de Sud, care se află în josul planului. Forma casei este una dreptunghiulară.

Informații generale

Proiectul Over4 a plecat de la tema competiției Solar Decathlon Europe 2019, un concurs internațional adresat tuturor studenților ce aduce în prim plan arhitectura sustenabilă și tehnologiile integrate. El presupune construirea unei case pasive în 15 zile, urmâd două săptămâni de monitorizare. Tema ediției de anul acesta este reabilitare fondului construit și regenerarea urbană. Echipa Over4, alcătuită din 35 de studenți, absolvenți și profesori, a identificat o serie de blocuri construite în perioada comunistă, anume P+4 pe care ne dorim să le extindem pe verticală și pe orizontală. Pe verticală o mansardare cu șase module asemănătoare, care să îmbunătățească locuirea deja existentă, având funcțiuni precum spațiu comun, spațiu de co-working. Pe orizontală este vorba despre o extindere pentru mărirea spațiului interior.

Pentru competiție am extras un modul, pe care l-am adaptat și l-am transformat într-o casă.

Descarcă imaginea

https://tactileimages.org/wp-content/uploads/2019/06/Over4_planuri.jpg