Descrierea imaginii

 

Date istorice

Supermarketul este un spațiu comercial urban unde se vând bunuri de consum în sistem de autoservire. Produsele comercializate în supermagazine au o largă diversitate, de la hrană și produse de folosință casnică, la haine și parfumuri. În multe cazuri supermagazinele fac parte din lanțuri (rețele) naționale sau internaționale. Supermagazinele în general oferă produse la preț convenabil și încearcă să obțină profit prin masa mare de produse vândute.

Supermagazinele dispun de coridoare între raioane, prin care clienții se pot deplasa cu cărucioare sau coșuri de cumpărare. Raioanele pot fi cu produse alimentare păstrate la temperatura mediului înconjurător sau congelate, cu fructe și legume proaspete, cu băuturi sau cu obiecte de uz casnic.

Plata se face la casă cu numerar sau carduri. Unele dintre supermagazine au card propriu în baza căruia cumpărătorul poate beneficia de oferte.

În general, supermagazinele sunt dotate cu parcări mari pentru înlesnirea accesului la magazin [bibliografie 1].

Primul supermarket apare în România în București abia în anul 1995 – acesta fiind Mega Image Lizeanu de pe șoseaua Ștefan cel Mare numărul 226 [bibliografie 2]. Primul supermarket din lume deja apăruse în SUA în Memphis, Tennessee în anul 1916 și se numea Piggly Wiggly [bibliografie 3].

Bibliografie

  1. Wikipedia, disponibil online la https://ro.wikipedia.org/wiki/Supermagazin accesat la 21 octombrie 2019
  2. Retail & FMCG, disponibil online la https://www.retail-fmcg.ro/continut-premium/primele-magazine-ale-retailului-modern-din-romania-poze-de-colectie.html accesat la 21 octombrie 2019
  3. Time, disponibil online la https://time.com/4480303/supermarkets-history/ accesat la 21 octombrie 2019

Descarcă imaginea

https://tactileimages.org/wp-content/uploads/2019/09/33._Supermarket_fatada.png